Followers

Makeup funky simple !

Hai .. hari ni ira just nak buat sedikit tuto untuk adik adik yg akan ada funsyen selasa ni .buat adik aira , ida dan anis . 
oke .. tuto ni sebenarnye terlalu simple .. tapi akak syorkan untuk korang pakai bulu mata palsu na .. nampak lagi cantik.
now mari kita mulakan dengan bismillah .. 
akak yakin korang boleh buat lebih cantik dari akak ..^^


muka asal akak .. ^^
without makeup .


blend naturactor .. akak guna kod 141 .


kryolan stick tv paint kod 151 .
blend kan sekali lagi ..


eyeshadow mac pallete ..
guna warna yang terang tapi nampak lembut je tau ..
ikut kehendak korang la ..^^


black kajal eyeliner ..
untuk mata nampak sedikit besar dan mascara agar bulu mata jadi panjang.. auw ! hehe


masa untuk shading hidung .. akak punye hidung penyek ..so akak kena la bgi mancung sikit .hehe.
guna warna koko untuk shading bhgian hidung dan rahang pipi .. ok 



kemaskan kening korang erk ?  :P
gunakan maskara kening berwarna gangsa ..
rapikan ikut citarasa korang.. ^^


gunakan warna eyeshadow untuk gantikan pen eyeliner atau senang di sebut celak bawah mata .akak guna warna pink .. :D


Tambahkan glitter di bhgian mata ..yang nampk putih tu..agar mata nampak lebih galak . (aira,anis dan ida akak syorkan korang letak glitter ok)


blusher dan lipstik ..


akhir sekali .gunakan kreativiti korang untuk wajah kelihatan shining gitu deh ! guna glitter pun xpe.tpi sdikit shaja d bhagiang pipi dan hidung .. nampk merlit2 je wajah .^^



done !


SIMPLE TUTO BY IRA DARIAH !

*Kepada adik2 , pas korang makeup ..upload gambar na ..kak yakin korang lebih cantik dari kak .. sentuhan masing masing .. 
kecntikan masing masing ..insyalah ..korang akan lebih anggun haritu .. ^^






SIMPLE MAKEUP BY ME !


hello guys ! harini bosan bosan,ira saja makeup kan adik ira ..hehe .. tatau nak buat apa..suami balik kampung kejap.
so adik lah menjadi mangsa ..haha ..
i love u adik .. :)


mula mula . lakukan shading terlebih dahulu ok ..
wrna gelap dan cerah ..


kemudian sila ambik naturactor dan sapukan seperti biasa ..



tadaaa .. kn dah jadi mcm tikus terjun tepung .. hehe ..
nanti dulu .........




tadaaa .. kn dah jadi mcm tikus terjun tepung .. hehe ..
nanti dulu .........





sebelum memakai eyeshadow . sila gunakan loose powder secara dap dap dahulu di bawah kelopak mata agar serbuk eyeshadow mudah di buang nanti..



dah siap memakai eyeshadow .. auchakk .. amacam ??


lakukan shading di bahagian hidung ..


opss .. jgn lupa pulak eyeliner .. ira guna gel punye taw ,,


mascara times !!!!! ^^





jeng jeng jeng ... !

sapa yang rasa x puas hati ..dan nak belajar makeup melalui cd/dvd boleh lah komen di bawah ..! 

ira akan buat cd sekiranya banyak permintaan .. harap maklum ..:)







MAJLIS PERKAHWINAN IRA DARIAH !

ehem ehem ehem ..dah lama tak update belog nih ..
dah bermacam macam sarang dah menjadi .. hehe ..
now dah tiba masa untuk ira clean semua sarang dalam belog nih ..

oke .ira just nak cite 16/12/2012 adalah hari paling bahagia buat ira ..nak tau napa ?
of course ler sebab dah dapat suami .. hee ~ (gegeh)
ira berharap hubungan ira dan suami akan kekal ke akhir hayat..dan ira berharap ,ira dan suami dapat membuang segala perangai perangai di zaman becinta dulu ..contohnye PLAYGIRL dan PLAYBOY .. haha ..suami ira hensem .. dulu banyak giler pempuan nak ..harap harap lepas ni takkan berulang lagi segalanya ..semoga kami mendapat zuriat yang soleh dan solehah ..amin ..dan semoga dia menjadi suami yang bertanggungjawab amin,









TOUCH UP BY SENDIRI ..

Next month ira akan buat CD belajar makeup ..sapa nak boleh pm ira ok ..

-cara makeup dinner
-cara makeup funky
-cara makeup tunang 
-cara makeup sanding 

ira akan buat cd ajar cara step by step ..

xmahal pun oke .. xsampai rm200 pun ..:)

apapun ira harap semoga ira bahagia ke akhir hayat ..amin ..^^


Pixa bersama suami tercinta ..







PROMOSI MISS ROSE / EYESHADOW !

Oke..akhir promosi .. yaya lepas ni xkan jual makeup lagi dah..
tunggu bulan 1 pulak baru nak jual kot ..hehe.
now yaya nak jual barang barang di bawah harga termasuk pos ok ..
promosi sehingga 10/12/2012 sahaja ..:)

SEMUA BARANGAN MAC / MISS ROSE DI BAWAH HANYA RM55 TERMASUK POSTAGE ..
SEKIRANYA BERMINAT .. SILA KLIK KANAN DN COPY URL IMAGE DAN TINGGALKAN DI RUANGAN KOMEN ..






eyeshadow MAC !











HANYA RM55 TERMASUK POSTAGE.
CEPAT CEPAT ! ^^

PENGHANTARAN DALAM 2-3 HARI SAHAJA ..

Tinggalkan Email FB di ruangn chat untk saya add bagi yang tiada blog ..
THANKS ..^^


AKU DAN GITAR KAPOKKU ..^^

Aku bersama gitar kapok ku .. haha ..
pergh ! tajuk pun menwan aih .. :P

bila yaya mula main gitar ?? 
= yaya main gitar start bulan 4 .. sebenarnye yaya minat dah lama .. tapi tak pandai nak petik gitar ,
hehe .. oke , dalam rumah yaya ada 4 biji gitar tau .
yang adk , pak nakan dn yaya punye .. yaya belajar dari pak nakan cara petik ..
susah sangat sangat .. tapi dah minat nak wat cmna .belajar sampai boleh la .. hehe .
gegeh je kan ..:P
lama juga yaya belajar .. rasa rasa dalam 2 bulan lebih .. hari hari gitar je ..
sampai luka jari jari nih .. haha .. nak cekap belajar gitar kena main kod dulu .. latih jari tukar kod bagi cepat dulu .bila dah cepat .. cepat la pandai petik ..hihi ..

kalau nak belajar kod macam mana ?
= nak belajar kod pi kedai beli buku .. tak pun tengok dalam utube ..
main kod A , AM , E , EM , D , DM , F , dan G dulu paling senang .. bila dah rasa boleh ..
baru main kod Bm,GM dan agak dah pro sgt main lah kod shap .. haha .
yaya tak pandai main shap .. bak kata pepatah x terror la .. hihi ..

apa yang best main gitar ?
= soklan nih memang best .. yaya seronok main gitar sebab boleh reka lagu sendri ,
boleh nyanyi untuk tersayang , boleh lepas tenshion ..haha .
kalau time yaya nangis bagai nak rak .gitar la yaya capai dulu ,.hihi.
mak dan abah pun support yaya dalam gitar nih ..
dan yang banyak mengajar yaya pasal gitar adalah abah dan tokwan .:P

yaya ada utube ?
=berdesup di hati ..haha ..yep ..ada ..nak tengok .. cari ler .. :P
nanti yaya masukkan utube dlm blog nahh .. ampa jangan gelak pulok .. 
suka suka je.:)

p/s : thanks kepada semua budak2 utube yg mengupload cara main kod , main gitar , plucking , dn strum dgn betul ..dari anda yaya belajar , dari anda yaya boleh .. thanks sangat sangat ..:D

Header Header Dariku buatmu ..

Harini yaya bosan tahap maxima dah .. tatau nak buat apa .. :D
SO , Terfikir nak buat satu benda .hehe ..
yaya buat header .. tapi x secantik header korang ler .. try jerkk ..:P




Rasa nak satu ?? ambik jela .. gpun header mcm ni korang mesti lagi pandai buat ken ??
yaya saja buat je .. berlatih .. haha ..ok ..
selamat malam ..

TUKAR NAMA FB YG DAH LIMITTED

saya nak tukar nama FACEBOOK ..tapi masalhnya nama saya dah limited ..
cam mana nak buat erk ? ;(
nih .. hampa toksah dok buat muka sedih sangat la .. bukan teruk pun ..haha
yaya ada jalan penyelesaiannya .. nak buat ke tak ??
nak ?? Ok..mari kita mulakan dengan ...?

      
OK . Langkah mula mula .. korang di minta klik laman nih: change name
pastu . korang isilah apa yang patut .. ok ..yang kotak reason for change tu .. memandailah korang bagi alasan ok .. then upload gambar ..dan hantar .. tunggu sehingga 24/48 jam ok .. :)

selamat mencuba ,..^^

Felina Inch Loss Dahsyatnyeerrr

Felina Inch loss mampu menurunkan lemak badan .. fuyoo .. betul ke  weyh ?
ehem ehem ehem .. yes.. betul sangat sangat ..
saya pun sudah mencuba .. memng mantop derrrrrrrr ..
turun 3 kilo suda .. bawu guna 4 hari jek .. :D









Gambar gambar di atas adalah result dari pengguna pengguna felina inch loss..
wow ..dahsyat kan .. jom kurus ..:D

Weyh ! aku teringin . tapi masalahnye mesti mahalkan ?
erm bajet aku kurang la .. hok alo .. 
daripada p new york kuruskn bdan beribu ribu ..
baik beli yang nih .. sip bajet ..

rm76 termasuk postage ..

Selamat Mencuba..

keistimewaannye


INCH LOSS LOTION BY FELINNA ♥
RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!!
Hye lovelies..Ok since ramai yg pelik kenapa INCHLOSS lotion sangat2 mendapat sambutan hangat.. Just nak share..
1)Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.
2) Hanya sekali sapuan anda boleh lihat perbezaan inch anda (pastikan ukur sebelum guna ya)
3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil, menyusu atau gastrik.
4) Kita boleh mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon beli cuba..pasti puas hati!
5) Yang pasti dengan inchloss pengeluar dah hantar utk dibacakan 30 juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..(Jd jangan langkah ya)
Jadi kepada yg belum mencuba inchloss anda boleh try now..jika anda sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun bole apply utk percepatkan proses pembakaran lemak! Ichloss sangat selamat dan berkesan!
Inchloss lotion by felinna utk hilangkan lemak2 berlebihan , melembut dan merawat kulit badan agar lebih sihat,flawless,wangi semulajadi dan slim.
KENAPA INCHLOSS BERBEZA DAN SPECIAL DARI PRODUCT LAIN??
* anda TIDAK PERLU DIET untuk kelihatan slim.* anda MAMPU untuk lose 5kg in a month tanpa diet, kalau diet agak2 20kg turun uolls..hik* lotion ni SANGAT WANGI (takde bau serai ka, minyak angin ka, halia ka,NO NO NO) bau mcm pakai perfume ya, bau yg sgt2 comelss...wangiiiiii mcm lotion wangiii tuuuu...bau dia mcm...err mcm INCHLOSS la.hihi* TIDAK PANASSSSSSSS!!! INCHLOSS sgt mesra pengguna ya,dia rasa berangin n mint2 gittew xde la rasa mcm kena salai.hik* INCHLOSS xde bahan kimia..INCHLOSS mampu melembutkan kulit anda memudarkan selulit2 or apa2 yg menggerutu di kulit ittew..hik** all in all,,INCHLOSS sangatttt HEBAT!!!
ade few info sikit untuk pakai inchloss:
bila nk apply cream tue nanti ambil tali ukur tu lilit n check dulu berapakah inchi lemak anda terkini..haha..then apply lotion..after 1-2 jam x rasa sejuk dah terus lilit lagi sekali..ukur balik..sure hilang setengah atau 1 inch.. dan plus malam2 masa sebelum tidur sangat digalakkan sapu kt perut..bangun pagi besok check masa buang air besar tue boleh nampak lemak2 berlebihan tue keluar tanpa rasa memulas atau pedih perut