Followers

PROMOSI MISS ROSE / EYESHADOW !

Oke..akhir promosi .. yaya lepas ni xkan jual makeup lagi dah..
tunggu bulan 1 pulak baru nak jual kot ..hehe.
now yaya nak jual barang barang di bawah harga termasuk pos ok ..
promosi sehingga 10/12/2012 sahaja ..:)

SEMUA BARANGAN MAC / MISS ROSE DI BAWAH HANYA RM55 TERMASUK POSTAGE ..
SEKIRANYA BERMINAT .. SILA KLIK KANAN DN COPY URL IMAGE DAN TINGGALKAN DI RUANGAN KOMEN ..






eyeshadow MAC !











HANYA RM55 TERMASUK POSTAGE.
CEPAT CEPAT ! ^^

PENGHANTARAN DALAM 2-3 HARI SAHAJA ..

Tinggalkan Email FB di ruangn chat untk saya add bagi yang tiada blog ..
THANKS ..^^


AKU DAN GITAR KAPOKKU ..^^

Aku bersama gitar kapok ku .. haha ..
pergh ! tajuk pun menwan aih .. :P

bila yaya mula main gitar ?? 
= yaya main gitar start bulan 4 .. sebenarnye yaya minat dah lama .. tapi tak pandai nak petik gitar ,
hehe .. oke , dalam rumah yaya ada 4 biji gitar tau .
yang adk , pak nakan dn yaya punye .. yaya belajar dari pak nakan cara petik ..
susah sangat sangat .. tapi dah minat nak wat cmna .belajar sampai boleh la .. hehe .
gegeh je kan ..:P
lama juga yaya belajar .. rasa rasa dalam 2 bulan lebih .. hari hari gitar je ..
sampai luka jari jari nih .. haha .. nak cekap belajar gitar kena main kod dulu .. latih jari tukar kod bagi cepat dulu .bila dah cepat .. cepat la pandai petik ..hihi ..

kalau nak belajar kod macam mana ?
= nak belajar kod pi kedai beli buku .. tak pun tengok dalam utube ..
main kod A , AM , E , EM , D , DM , F , dan G dulu paling senang .. bila dah rasa boleh ..
baru main kod Bm,GM dan agak dah pro sgt main lah kod shap .. haha .
yaya tak pandai main shap .. bak kata pepatah x terror la .. hihi ..

apa yang best main gitar ?
= soklan nih memang best .. yaya seronok main gitar sebab boleh reka lagu sendri ,
boleh nyanyi untuk tersayang , boleh lepas tenshion ..haha .
kalau time yaya nangis bagai nak rak .gitar la yaya capai dulu ,.hihi.
mak dan abah pun support yaya dalam gitar nih ..
dan yang banyak mengajar yaya pasal gitar adalah abah dan tokwan .:P

yaya ada utube ?
=berdesup di hati ..haha ..yep ..ada ..nak tengok .. cari ler .. :P
nanti yaya masukkan utube dlm blog nahh .. ampa jangan gelak pulok .. 
suka suka je.:)

p/s : thanks kepada semua budak2 utube yg mengupload cara main kod , main gitar , plucking , dn strum dgn betul ..dari anda yaya belajar , dari anda yaya boleh .. thanks sangat sangat ..:D

Header Header Dariku buatmu ..

Harini yaya bosan tahap maxima dah .. tatau nak buat apa .. :D
SO , Terfikir nak buat satu benda .hehe ..
yaya buat header .. tapi x secantik header korang ler .. try jerkk ..:P




Rasa nak satu ?? ambik jela .. gpun header mcm ni korang mesti lagi pandai buat ken ??
yaya saja buat je .. berlatih .. haha ..ok ..
selamat malam ..

TUKAR NAMA FB YG DAH LIMITTED

saya nak tukar nama FACEBOOK ..tapi masalhnya nama saya dah limited ..
cam mana nak buat erk ? ;(
nih .. hampa toksah dok buat muka sedih sangat la .. bukan teruk pun ..haha
yaya ada jalan penyelesaiannya .. nak buat ke tak ??
nak ?? Ok..mari kita mulakan dengan ...?

      
OK . Langkah mula mula .. korang di minta klik laman nih: change name
pastu . korang isilah apa yang patut .. ok ..yang kotak reason for change tu .. memandailah korang bagi alasan ok .. then upload gambar ..dan hantar .. tunggu sehingga 24/48 jam ok .. :)

selamat mencuba ,..^^

Felina Inch Loss Dahsyatnyeerrr

Felina Inch loss mampu menurunkan lemak badan .. fuyoo .. betul ke  weyh ?
ehem ehem ehem .. yes.. betul sangat sangat ..
saya pun sudah mencuba .. memng mantop derrrrrrrr ..
turun 3 kilo suda .. bawu guna 4 hari jek .. :D









Gambar gambar di atas adalah result dari pengguna pengguna felina inch loss..
wow ..dahsyat kan .. jom kurus ..:D

Weyh ! aku teringin . tapi masalahnye mesti mahalkan ?
erm bajet aku kurang la .. hok alo .. 
daripada p new york kuruskn bdan beribu ribu ..
baik beli yang nih .. sip bajet ..

rm76 termasuk postage ..

Selamat Mencuba..

keistimewaannye


INCH LOSS LOTION BY FELINNA ♥
RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!!
Hye lovelies..Ok since ramai yg pelik kenapa INCHLOSS lotion sangat2 mendapat sambutan hangat.. Just nak share..
1)Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.
2) Hanya sekali sapuan anda boleh lihat perbezaan inch anda (pastikan ukur sebelum guna ya)
3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil, menyusu atau gastrik.
4) Kita boleh mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon beli cuba..pasti puas hati!
5) Yang pasti dengan inchloss pengeluar dah hantar utk dibacakan 30 juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..(Jd jangan langkah ya)
Jadi kepada yg belum mencuba inchloss anda boleh try now..jika anda sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun bole apply utk percepatkan proses pembakaran lemak! Ichloss sangat selamat dan berkesan!
Inchloss lotion by felinna utk hilangkan lemak2 berlebihan , melembut dan merawat kulit badan agar lebih sihat,flawless,wangi semulajadi dan slim.
KENAPA INCHLOSS BERBEZA DAN SPECIAL DARI PRODUCT LAIN??
* anda TIDAK PERLU DIET untuk kelihatan slim.* anda MAMPU untuk lose 5kg in a month tanpa diet, kalau diet agak2 20kg turun uolls..hik* lotion ni SANGAT WANGI (takde bau serai ka, minyak angin ka, halia ka,NO NO NO) bau mcm pakai perfume ya, bau yg sgt2 comelss...wangiiiiii mcm lotion wangiii tuuuu...bau dia mcm...err mcm INCHLOSS la.hihi* TIDAK PANASSSSSSSS!!! INCHLOSS sgt mesra pengguna ya,dia rasa berangin n mint2 gittew xde la rasa mcm kena salai.hik* INCHLOSS xde bahan kimia..INCHLOSS mampu melembutkan kulit anda memudarkan selulit2 or apa2 yg menggerutu di kulit ittew..hik** all in all,,INCHLOSS sangatttt HEBAT!!!
ade few info sikit untuk pakai inchloss:
bila nk apply cream tue nanti ambil tali ukur tu lilit n check dulu berapakah inchi lemak anda terkini..haha..then apply lotion..after 1-2 jam x rasa sejuk dah terus lilit lagi sekali..ukur balik..sure hilang setengah atau 1 inch.. dan plus malam2 masa sebelum tidur sangat digalakkan sapu kt perut..bangun pagi besok check masa buang air besar tue boleh nampak lemak2 berlebihan tue keluar tanpa rasa memulas atau pedih perut






LOMO CAMERA FOR SALE !


camera kegilaan remaja sekarang yang suka fotografr ,dan suka edit..
lomo camera yang sangat unik dan cute !
pe yang best pasal lomo nih .. dia tak guna battery , dia boleh guna di dalam air ,
untung tu .. hihi .. dan lomo ni pulak memakai filem ..
apa tunggu lagi .. jumlah rembat 1 .. 

camera saja rm56 ..
camera + filem rm65 .. 
harga termasuk postage ! 
siapa cepat dia dapat ..lallalalalalaa 








sape yang berminat boleh pm saya di ruangan komen .. insyaalah pasti akan di balas secepatnye ..

alahai lomo .. cutenyer kamu bagiku ..
sukenye dalam hati .. haha ..

gambar di bawah adalah sebahagian efek dari camera lomo ..
haaaa .. cantikkan ..;D





ala .. tak sampai seratus pun .. jangan risaulah ..
apa yang penting .. dapat snap snap snap ..hahaha ..^^

bye .. ^^







DUA KERJA SERENTAK .. HAPPY ! ^^

kerja yaya jual barang makeup sahaja ! bak kata orang .. kerja sambilan jek ...
kerja hari hari pula adalah kerja klik klik dan klik ..
haha..syok oo .. kedua dua kerja sambilan boleh buat serentak ..
duit says baru masuk pulak kali nih ..yaya guna untuk buat TOPUP !
laku cek , berkat duit says :D
Then bila dah dekat nak habis . yaya bank in balik .. wkakakkaka ..
tapi alhamdulillah ..duit says berguna juga kali nih ..

nih gambar bukti yaya dah cashout duit says dan duit jual makeup ..




semuanya duit says dan jual cik makeup sahaja ..
dengan berniaga dan bisness macam ni ..
cik abang dok kata nak bawa p indonesia nanti ..
nak p beli barang makeup banyak banyak ..^^
syoknya ..tak sabar .. tak sabar rasanya ..hoho
shoping shoping shoping dan shoping ... 

kalau korang minat makeup ..nak tanye apa , boleh la tanya di ruang komen ..
kalau korang nak join says boleh daftar sini 

thanks sudi membaca ^^



MAC 168 COLOUR ! JOM REMBAT !

Tadi yaya saja jalan jalan ..
tengok ada ternampak da org jual brg makeup sama dengan yaya .. tapi harga dia lebih mahal tau ..korang rasa rasa , kalau yaya naik harga macam dia boleh tak ?? :D
Yaya jual harga rm88 sekali postage ,, dia jual rm138 tidak termasuk postage ..
kalau la yaya boleh naik harga tinggi tu ..kaya uiiiiiiiii ..hihi ..
tapi memang harga akan di naikkan pada 25/11/2012 ni ..harap maklum ..^^
sapa cepat dia dapat ..sapa lambt ..sorry lerrrrr  ..:D


mac 168 colour
kod 0036
rm88 .. 

JOM BACA !! TERJAH !!!!!!!!!!!!!! TALKIN ORANG MATI

 Wahai semua kawan kawan .. marilah kita membaca dan renungkanlah bersama ..
nama yang di sebut adalah nam a saya .. tapi janganlah korang ingt saya dah mati pulak ye..sekadar menulis sahaja .. kalau nak letak nama korang japgi .. korang marah pulak ..hehe ..gpun saya nak sedar siapa diri saya ..jum membaca ^_^

Bismillahhirrahmannirrahim.

Mahasuci Tuhan yang Engkau bersifat dengan Baqa' dan Qidam, Tuhan yang berkuasa mematikan sekalian yang bernyawa, Mahasuci Tuhan yang menjadikan mati dan hidup untuk menguji siapa yang baik dan siapa yang kecewa. Mahasuci Tuhan yang menjadikan lubang kubur sebesar-besar pengajaran untuk menjadi iktibar kepada orang yang lalai, dan sebesar-besar amaran kepada orang yang masih hidup.

Ingatlah! Bahawa sekalian mahluk Allah akan jahanam dan binasa,melainkan zat Allah Taala. Ialah Tuhan yang Mahabesar kuasa menghukum, manakala kita sekalian akan kembali menghadap hadirat Allah Taala.

Wahai TENGKU NUR IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA, wahai TENGKU IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA,wahai TENGKU IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA, hendaklah kamu ingat akan janji-janji Allah yang mana kamu ada bawa bersama-sama dari dunia ini.

Sekarang kamu telah menuju masuk ke negeri Akhirat.

Kamu telah mengaku bahawa tiada Tuhan yang disembah dengan sebenar-benarnya melainkan Allah, dan bahawasAnya Nabi Muhammad itu Pesuruh Allah.

Ingatlah wahai TENGKU NUR IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA, apabila datang kepada kamu 2 orang malaikat yang serupa dengan kamu iaitu Mungkar dan Nakir, maka janganlah  berasa gentar dan takut, janganlah kamu berdukacita dan risau serta janganlah kamu susah-hati dan terkejut.

Ketahuilah wahai TENGKU NUR IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA, bahawasanya Mungkar dan Nakir itu hamba Allah Taala, sebagaimana kamu juga hamba Allah Taala.

Apabila mereka menyuruh kamu duduk, mereka juga akan menyoal kamu. Mereka berkata:
Siapakah Tuhan kamu?
Siapakah Nabi kamu?
Apakah agama kamu?
Apakah kiblat kamu?
Siapakah saudara kamu?
Apakah pegangan iktikad kamu?
Dan apakah kalimah yang kamu bawa bersama-sama kamu?

Di masa itu hendaklah kamu menjawab soalan-soalan mereka dengan cermat dan sehabis-habis terang, tepat dan betul. Janganlah berasa gementar, janganlah cuak dan janganlah bergopoh-gapah, biarlah tenang dan berhati-hati.
Hendaklah kamu jawab begini:

Allah Taala Tuhanku,
Muhammad nabiku,
Islam agamaku,
kitab suci Al-Quran ikutanku,
Baitullah itu qiblatku, malahan solaT lima waktu, puasa di bulan Ramadhan,mengeluarkan zakat dan mengerjakan haji diwajibkan ke atas aku.Semua orang Islam dan orang yang beriman adalah saudara aku, bahkan dari masa hidup hingga aku mati aku mengucap: "La ila ha illallah Muhammaddur rasulullah".

Wahai TENGKU NUR IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA tetapkanlah hatimu, inilah dia suatu dugaan yang paling besar. Ingatlah bahawa kamu sekarang sedang tinggal didalam alam Barzakh, sehingga sampai satu masa kelak, kamu akan dibangunkan semua untuk berkumpul di Padang Mahsyar.

Insaflah wahai TENGKU NUR IRAZA NURUL DARIAH BT TENGKU ROZITA, bahawa sAnya mati ini adalah benar, soalan malaikat Mungkar dan Nakir di dalam kubur ini adalah benar,bangun dari kubur kemudian kita dihidupkan semula adalah benar,berkumpul dan berhimpun di Padang Mahsyar adalah benar, dihisab dan dikira segala amalan kamu adalah benar, minum di kolam air nabi adalah benar, ada syurga dan neraka adalah benar.

Bahawa senya hari Kiamat tetap akan adanya, begitu juga Tuhan yang maha berkuasa akan membangkitkan semula orang-orang yang di dalam kubur.

Di akhirnya kami ucapkan selamat berpisah dan selamat tinggal kamu disisi Allah Taala.

Semoga Tuhan akan memberi sejahtera kepada kamu. Tuhan jua yang menetapkan hati kamu. Kami sekalian berdoa mudah mudahan Allah Taala menjinakkan hati kamu yang liar, dan Allah menaruh belas kasihan kepada kamu yang berdagang seorang diri di dalam kubur ini.Mudah-mudahan Tuhan akan memberi keampunan dan memaafkan kesalahan kamu serta menerima segala amal kebajikan kamu.

Ya Allah Ya Tuhan, kami merayu dan bermohon kepada Mu supaya tidak disiksa mayat ini dengan kemegahan penghulu kami Muhammad SAW.

Subhana rabbika rabbil izati amma ya sifun wassallamu alalmursalinwalham dulillahi rabbil alamin.

Setiap yang bernafas, Pasti akan Mati - "Kullu nafsin za iqatul maut"

Firman Allah swt, "Demi masa, sesungguhnya manusia itu benar-benar berada di dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, yang ingat-mengingati supaya mentaati kebenaran, dan yang ingat-mengingati dengan kesabaran." Surah Al-A'sr ..

Dari Abdullah bin 'Amr R.A, Rasulullah S.A.W bersabda: "Sampaikanlah pesanku walaupun satu ayat..."

Disebutkan didalam satu riwayat, bahawasanya apabila para makhluk dibangkitkan dari kubur, mereka semuanya berdiri tegak di kubur "masing-masing selama 44 tahun UMUR AKHIRAT dalam keadaan TIDAK MAKAN" dan TIDAK MINUM, TIDAK DUDUK dan TIDAK BERCAKAP.

Bertanya orang kepada Rasulullah saw : "Bagaimana kita dapat mengenali ORANG-ORANG MUKMIN kelak di hari qiamat?" Maka jawabnya Rasulullah saw "Umat dikenal kerana WAJAH mereka putih disebabkan oleh WUDHU'."
Bila qiamat datang maka malaikat datang ke kubur orang mukmin sambil membersihkan debu di badan mereka KECUALI pada tempat sujud. Bekas SUJUD tidak dihilangkan. Maka memanggillah dari zat yang memanggil. Bukanlah debu "itu dari debu kubur mereka, akan tetapi debu itu ialah debu KEIMANAN" mereka. Oleh itu tinggallah debu itu sehingga mereka melalui titian" Siratul Mustaqim dan memasuki alam syurga, sehingga setiap orang melihat para mukmin itu mengetahui bahawa mereka adalah pelayan Ku dan hamba-hamba Ku.Disebutkan oleh hadith Rasulullah saw bahawa sepuluh orang yang mayatnya:

TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam tubuh asal diwaktu mati
1. Para Nabi
2 Para Ahli Jihad
3. Para Alim Ulama
4. Para Syuhada
5. Para Penghafal Al Quran
6. Imam atau Pemimpin yang Adil
7. Tukang Azan
8 . Wanita yang mati kelahiran/beranak
9. Orang mati dibunuh atau dianiaya
10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman.

Didalam satu riwayat yang lain dari Jabir bin Abdullah ra sabda Rasulullah saw:

Apabila datang hari qiamat dan orang orang yang berada di dalam kubur dibangkitkan maka Allah swt memberi wahyu kepada Malaikat Ridhwan:"Wahai Ridhwan , sesungguhnya Aku telah mengeluarkan hamba-hamba Ku berpuasa ( ahli puasa ) dari kubur mereka di dalam keadaan letih dan dahaga. Maka ambillah dan berikan mereka segala makanan yang digoreng dan buah buahan syurga.

"Maka Malaikat Ridhwan menyeru, wahai sekelian kawan-kawan dan semua anak-anak yang belum baligh, lalu mereka semua datang dengan membawa dulang dari nur dan berhimpun dekat Malaikat Ridhwan bersama dulang yang penuh dengan buahan dan minuman yang lazat dari syurga dengan sangat banyak melebihi daun-daun kayu di bumi.

Jika Malaikat Ridhwan berjumpa mukmin maka dia memberi makanan itu kepada mereka sambil mengucap sebagaiman yang difirman oleh Allah swt di dalam Surah Al-Haqqah bermaksud "Makan dan minumlah dengan sedap disebabkan AMAL yang telah kamu kerjakan pada HARI yang telah LALU itu."


* Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Islam yang lain. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati. " Dan ( ingatlah ) Allah sentiasa mengetahui dengan mendalam akan apa jua yang kamu lakukan." Surah Al-Baqarah : 237

"LAA ILAHA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINALZHAALIMIIN"

HOT EKSKLUSIF MISS ROSE

miss rose eyeshadow .. tahan lama , dan seronok di guna ..
yaya suka ini ^_^

:: semua harga barang di bawah TERMASUK POSTAGE ok >>> ;)



kod 0020
rm35

 kod 0037
rm64


kod 0038 
rm65

cute concealer .. tutup hitam bawah mata

concealer kegunaanya adalah untuk menutup lingkaran hitam di bawah mata ,di celah hidung dan untuk menutup jeragat dan jerawat ! 


kod 0010
rm15.00


  kod 0025
rm 48.00 

 
 

whitening hand mask

di hasilkan dari
minyak yang unik dalam formula emulsi air
membentuk satu lapisan perlindungan 'ghaib' diatas kulit
membantu membasuh dan mengjilangkan komposisi kimia yang merosakkan kulit
melembabkan jauh kedasar kulit
membantu metabolisma kulit supaya kulit lebih sihat,putih dan selembut kulit bayi

cara guna
buka paket
basuh tangan sebersihnya
sarungkan mask ke tangan
biarkan 15 hingga 30 minit(bergantung jenis kulit)
basuh tangan selepas digunakan dan keringkan dengan tuala bersih







kod 0018
rm22 .. 

MAKEUP ^_^

girls .nak tanya , ada tak di kalangan korang x suke makeup ?
hihi ..mesty semua minat makeup kan ..tambah tambah bila dah kawin ..
semestinye nak jaga suami ..right ??mcm cik hubby yaya ..dia dah cakap ..
kalau yaya nak beli barang makeup ..sebut je ,,dia beli .;D

oke , tamau sembang panjang berjela lagi ..nak teruskan..sapa muka bulat nak wajah nampak bujur ?? sapa muka bujur nak wajah nampak bulat ?? ha concealer inilah penyelesaiannya ..Korang nak hidung nampak mancung pun boleh .. ala ala arab tu ..hihi ..

tengok .. ni muka yaya .. org baru belajar dengan dunia shading ...cm nilah ..hihi ..
hidong penyek nak mancung juga ..:P

oke .. ni produk yang yaya guna .. 


kod 0025 .. 
RM48 ( INCLUEDE POSTAGE )

BELI LA SATU .. ;D

KISS BEAUTY EYELINER

Kiss beauty eyeliner .. tahan lama ..
boleh di jadikan eyeshadow ..:D
Sangat pekat .. memang bestttttt ^^

kod 007
rm12.00 ..