Followers

AKU DAN GITAR KAPOKKU ..^^

Aku bersama gitar kapok ku .. haha ..
pergh ! tajuk pun menwan aih .. :P

bila yaya mula main gitar ?? 
= yaya main gitar start bulan 4 .. sebenarnye yaya minat dah lama .. tapi tak pandai nak petik gitar ,
hehe .. oke , dalam rumah yaya ada 4 biji gitar tau .
yang adk , pak nakan dn yaya punye .. yaya belajar dari pak nakan cara petik ..
susah sangat sangat .. tapi dah minat nak wat cmna .belajar sampai boleh la .. hehe .
gegeh je kan ..:P
lama juga yaya belajar .. rasa rasa dalam 2 bulan lebih .. hari hari gitar je ..
sampai luka jari jari nih .. haha .. nak cekap belajar gitar kena main kod dulu .. latih jari tukar kod bagi cepat dulu .bila dah cepat .. cepat la pandai petik ..hihi ..

kalau nak belajar kod macam mana ?
= nak belajar kod pi kedai beli buku .. tak pun tengok dalam utube ..
main kod A , AM , E , EM , D , DM , F , dan G dulu paling senang .. bila dah rasa boleh ..
baru main kod Bm,GM dan agak dah pro sgt main lah kod shap .. haha .
yaya tak pandai main shap .. bak kata pepatah x terror la .. hihi ..

apa yang best main gitar ?
= soklan nih memang best .. yaya seronok main gitar sebab boleh reka lagu sendri ,
boleh nyanyi untuk tersayang , boleh lepas tenshion ..haha .
kalau time yaya nangis bagai nak rak .gitar la yaya capai dulu ,.hihi.
mak dan abah pun support yaya dalam gitar nih ..
dan yang banyak mengajar yaya pasal gitar adalah abah dan tokwan .:P

yaya ada utube ?
=berdesup di hati ..haha ..yep ..ada ..nak tengok .. cari ler .. :P
nanti yaya masukkan utube dlm blog nahh .. ampa jangan gelak pulok .. 
suka suka je.:)

p/s : thanks kepada semua budak2 utube yg mengupload cara main kod , main gitar , plucking , dn strum dgn betul ..dari anda yaya belajar , dari anda yaya boleh .. thanks sangat sangat ..:D

No comments: