Followers

TUTORIAL : BUAT TITTLE SIDEBAR BERGAMBAR


macam mana erk nak buat tittle sidebar bergambar ??
teringin jugak nak buat .tapi taktau macam mana ..

ha .. disni ada penyelesaiannya .. tapi janji korang blajar betul betul tau ..
:)

dahboard - design - edit html - tick expand widget
tekan ctrl + f .. mulak pencarian .. cari kod di bawah 


h2 { 
 kalau yang tak jumpa kod tu .. cari kod nih 


.sidebar h2 {

oke .. jumpa dah kan ?? now korang tengok betul di bawah kod yang korang cari tadi ada dak code macam di bawah ,, 


kalau ada tolong delete dan gantikan dengan kod di bawah..

text-align:right;background-image:url(URL BACKGROUND);border-bottom: 2px dotted #000000;margin:1em;font: normal normal 12px trebuchet;color: #000000;}



warna biru muda: sila masukkan background anda
warna biru tua : ketebalan link yang korang mahu
warna hijau : tukar kan ikut kemahuan anda dotted , dashed , solid
warna kuning : tukarkan warna fevret korang
warna oren : tukarkan font dan saiz yang korang mahu 

sebelum save , preview dulu 

selamat mencuba ^^

No comments: