Followers

TUTORIAL : CARA PRIVATEKAN POST TERTENTU

pasang password untuk keselamatan , 
contoh .. korang ada tulis kisah peribadi korang ..tapi tak bagi orang lain baca ,
korang boleh letakkan password dekat situ .. so sapa yang nak sangat baca juga .dia kena minta password kat korang baru boleh buka,,macam mana ? teringin nak buat .. jum buat ..^^

mula mula dashboard - design - edit html - tick expand widget ..
pastu korang cari kod di bawah ..

<head>
dah jumpa kan ? ok sekarang korang copy lagi kod di bawah dan paste di bawah kod yang korang cari tadi


<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

oke , yang ni korang kena tengok betul betul tau ..
takut tersilap langkah pulak ..

masuk ke SINI

Korang akan di bawa masuk ke satu website seperti gambar di bawah ..
betul tak ??





dalam kotak key tu .korang masuklah apa apa password pun yang korang nak ..
oke . kalau dah siap masuk password ..
jum ke kotak kedua , kotak berwarna hijau tu .. korang nampak kan ?
oke , sekarang korang ke NEW POST korang , kemudian korang tulis ler apa yang nak di privatekan tu . gambar ke , apa ke ,, kemudian korang klik kotak HTML korang ..
dan korang masukkan kod HTML tu masuk ke dalam kotak hijau tu ..
macam mana boleh buat tak ?
lepas tu klik ENCRYPT kat bawah kotak hijau tu ..

oke . korang turun ke bawah lagi ..masih ada 2 kotak kosong , pink dan biru ..oke , kotak warna pink sila abaikan . korang terus ke kotak biru dan ambik kod html korang dalam kotak biru tu .pastu sila ke NEW POST lagi ..dan paste kod HTML tu ,dan post..selesai ..tengoklah menjadi ke tak ..^^

selamat mencuba

No comments: