Followers

Makeup funky simple !

Hai .. hari ni ira just nak buat sedikit tuto untuk adik adik yg akan ada funsyen selasa ni .buat adik aira , ida dan anis . 
oke .. tuto ni sebenarnye terlalu simple .. tapi akak syorkan untuk korang pakai bulu mata palsu na .. nampak lagi cantik.
now mari kita mulakan dengan bismillah .. 
akak yakin korang boleh buat lebih cantik dari akak ..^^


muka asal akak .. ^^
without makeup .


blend naturactor .. akak guna kod 141 .


kryolan stick tv paint kod 151 .
blend kan sekali lagi ..


eyeshadow mac pallete ..
guna warna yang terang tapi nampak lembut je tau ..
ikut kehendak korang la ..^^


black kajal eyeliner ..
untuk mata nampak sedikit besar dan mascara agar bulu mata jadi panjang.. auw ! hehe


masa untuk shading hidung .. akak punye hidung penyek ..so akak kena la bgi mancung sikit .hehe.
guna warna koko untuk shading bhgian hidung dan rahang pipi .. ok 



kemaskan kening korang erk ?  :P
gunakan maskara kening berwarna gangsa ..
rapikan ikut citarasa korang.. ^^


gunakan warna eyeshadow untuk gantikan pen eyeliner atau senang di sebut celak bawah mata .akak guna warna pink .. :D


Tambahkan glitter di bhgian mata ..yang nampk putih tu..agar mata nampak lebih galak . (aira,anis dan ida akak syorkan korang letak glitter ok)


blusher dan lipstik ..


akhir sekali .gunakan kreativiti korang untuk wajah kelihatan shining gitu deh ! guna glitter pun xpe.tpi sdikit shaja d bhagiang pipi dan hidung .. nampk merlit2 je wajah .^^



done !


SIMPLE TUTO BY IRA DARIAH !

*Kepada adik2 , pas korang makeup ..upload gambar na ..kak yakin korang lebih cantik dari kak .. sentuhan masing masing .. 
kecntikan masing masing ..insyalah ..korang akan lebih anggun haritu .. ^^






SIMPLE MAKEUP BY ME !


hello guys ! harini bosan bosan,ira saja makeup kan adik ira ..hehe .. tatau nak buat apa..suami balik kampung kejap.
so adik lah menjadi mangsa ..haha ..
i love u adik .. :)


mula mula . lakukan shading terlebih dahulu ok ..
wrna gelap dan cerah ..


kemudian sila ambik naturactor dan sapukan seperti biasa ..



tadaaa .. kn dah jadi mcm tikus terjun tepung .. hehe ..
nanti dulu .........




tadaaa .. kn dah jadi mcm tikus terjun tepung .. hehe ..
nanti dulu .........





sebelum memakai eyeshadow . sila gunakan loose powder secara dap dap dahulu di bawah kelopak mata agar serbuk eyeshadow mudah di buang nanti..



dah siap memakai eyeshadow .. auchakk .. amacam ??


lakukan shading di bahagian hidung ..


opss .. jgn lupa pulak eyeliner .. ira guna gel punye taw ,,


mascara times !!!!! ^^





jeng jeng jeng ... !

sapa yang rasa x puas hati ..dan nak belajar makeup melalui cd/dvd boleh lah komen di bawah ..! 

ira akan buat cd sekiranya banyak permintaan .. harap maklum ..:)







MAJLIS PERKAHWINAN IRA DARIAH !

ehem ehem ehem ..dah lama tak update belog nih ..
dah bermacam macam sarang dah menjadi .. hehe ..
now dah tiba masa untuk ira clean semua sarang dalam belog nih ..

oke .ira just nak cite 16/12/2012 adalah hari paling bahagia buat ira ..nak tau napa ?
of course ler sebab dah dapat suami .. hee ~ (gegeh)
ira berharap hubungan ira dan suami akan kekal ke akhir hayat..dan ira berharap ,ira dan suami dapat membuang segala perangai perangai di zaman becinta dulu ..contohnye PLAYGIRL dan PLAYBOY .. haha ..suami ira hensem .. dulu banyak giler pempuan nak ..harap harap lepas ni takkan berulang lagi segalanya ..semoga kami mendapat zuriat yang soleh dan solehah ..amin ..dan semoga dia menjadi suami yang bertanggungjawab amin,









TOUCH UP BY SENDIRI ..

Next month ira akan buat CD belajar makeup ..sapa nak boleh pm ira ok ..

-cara makeup dinner
-cara makeup funky
-cara makeup tunang 
-cara makeup sanding 

ira akan buat cd ajar cara step by step ..

xmahal pun oke .. xsampai rm200 pun ..:)

apapun ira harap semoga ira bahagia ke akhir hayat ..amin ..^^


Pixa bersama suami tercinta ..