Followers

BISNES BUAT DUIT YANG SEBENAR !!

Pendapatan rm1000 sehari ! 
Login facebook dapat rm100 !
ish ish ish !! betul ke nih ? sorry ye saya memang tak percaya dengan ini..
mustahil la sehari dapat rm1000..kan?

tapi saya percaya dengan bisnes yang saya lakukan sekarang .. di jamin halal 100%
di jamin sehari boleh ada dalam tangan rm50 ..percaya atau tidak itu terpulang anda anda semua .yang penting saya dah berjaya ..
korang ada anak , anak minta duit beli topup korang dapat apa ?
mesti 0 kan .. tapi kalau korang join ini dengan saya .. saya yakin korang pasti tersenyum gembira ..anak korang topup .korang pun dapat komisyen ..yang paling best ..ada PA INSURAN RM100,000,00 Percuma tu....................
mesti ramai yang bertanya ..macam mana tu ? macam best je..
hah! ok saya akan ceritakan ..

korang cuma keluarkan modal rm80 .kemudian korang akan dapat simkad & flyers dari saya.dalam simkad tu dah ada topup sebanyak rm30 ok.
bila segalanya dah ada di tangan korang.korang hanya perlu cari downline .seorang downline yang masuk bawah korang .korang akan dapat rm20 ..sekiranya downline korang kerap topup ..keraplah korang akan dapat komisyen.:D
setiap kali korang topup ,korang akan mendapat POINT ..point itu korang boleh tukarkan dengan TIKET air asia , handphone , tablet dll .. terpulang pada korang..
dan akhir sekali .sekiranya jualan pendapatan korang mencecah rm1000 sebulan ..korang akan mendapat pakej ke UMRAH..Sehingga bulan jun 2014 ini sahaja ..
cepat bertindak sebelum terlambat ! sekiranya berminat boleh tinggalkan komen di bawah..untuk penghantaran di caj rm10 termasuk buku panduan..

terima kasih...

JOM BERJAYA ..UMUR 12 TAHUN KE ATAS LAYAK ..:)

Assalamualaikum wbt .. saya selaku daripada salah seorang pekerja sambilan di rumah hanya dengan SMS sahaja..
nama saya KU NUR IRAZA NURUL DARIAH BINTI KU ABD RAZAK .. saya berumur 21 tahun dan sudah mempunyai suami & seorang cahaya mata .
alhamdulillah harini saya di beri peluang untuk meluahkan segala yang pernah saya lalui ..
kejap , sebelum mulakan ..saya nak pesan , kepada yang tidak berminat sila LEAVE THIS PAGE , kalau yang berminat . teruskan membaca .

saya dulu anak orang kaya .. bukan riak dan takbur .cuma nak cerita KISAH BENAR hidup saya ..di sebabkan duit yang berlimpah .kami tak tahu
nak buat apa, kami hanya tahu perabih saja..suatu hari kekayaan kami hilang sekelip mata .allah dah tarik semuanya dari kami .. kenapa ?
sebab kami lupa pada dia (ALLAH)  ..kami terlalu leka dengan duniawi .sehinggakan agama kami lupa .
Bila dah jadi susah . saya mengajak kawan mencari kerja.kawan cakap "ok,aku pun dah lama nak cari".kami pun pergi.sampai ke tempat destinasi ,
saya malu untuk mengeluarkan kata kata "SINI ADA KERJA KOSONG TAK ?" ya allah memang berat masa tu untuk saya tanya tauke kedai tu..akhirnya
saya menyuruh kawan saya tanya bagi pihak saya sama .. Alhamdulillah kami dapat kerja.. tapi di sebabkan tak biasa bekerja jadi kuli gitu ..
saya batalkan niat untuk bekerja kerana malu .. (ya allah egoisnya aku masa tu)

tapi selepas saya kahwin ..saya menjadi seorang isteri dan suri rumah sepenuh masa. bila saya ingatkan zaman single dulu memang menyesal sangat.
dapat kerja tak mahu pergi . bila dah kawin suami pulak tak bagi kerja . erm ..TENSHION .. tapi di sebabkan suami pandai memujuk .dia memasang
internet untuk saya di rumah ..dia cakap "sayang buat la kerja melalui internet ," .ok dah berpuluh , beribu saya mencuba di internet .tapi
satu pun habuk .. yang dapat ZERO . yang keluar modal dah beratus ratus ..menyesal ..hampir sebulan saya rasa give up dengan bisnes internet ni .
akhirnya saya terjumpa satu website cara nak buat duit di rumah ..minta kat suami rm80 .. dia pun bagi dan sokong saya dari belakang .
alhamdulillah berkat doa suami dan keluarga . saya berjaya .. nak tahu apa saya buat sekarang ?? pm saya ... di komen !ATaw layari website saya
JOM BERJAYA

bertindak sebelum terlambat ! nak duit kena kerja mkena usaha ..
kalau tidak 10 sen pun takkan tergolek kepada anda kalau malas berusaha ..
jom la sama sama kita menjadi seorang berjaya . INSYAALLAH..!!

Shopping Sakan Kot !

Bila dapat shopping memang syokk gila kot weyh ! saya bila dapat respon dari EN hubby untuk bershopping ..lompat bagai nk qak...haha..semangat dengaq bunyi PING PING tu ..huhu ..
saya beli 3 pasang kasut .. memang gempak syok.. cantik gila ..:D




Yang tiga di atas tu saya beli .cun takkk ???? ^^
suami kata dah macam selebriti gitu .. haha..
yang di bawah tu dok nak beli pulak..ngee ~~~




korang nak tak?? klau nak beli ler .. nak saya belikan pun boleh .. :)

lomo cute

HELLO AND ASSALAMUALAIKUM..dengan ini saya yaya nazdia ataw ira kembali menjual fujiflm kamera ..bak kata org lomo la. .^^
harga sangat berpatutan .. tengok di bawah ok ..^^



fujiflm instax mini..
camera hello kitty .
close up multi lens ..

rm 70 incluede postage .....


rm75.00 incluede postage ..


rm73.00 incluede postage

penghantaran dalam tempo 1-2 minggu pling lwat..




felt and sizzix machines ..^^

hai..sape di sini buat kraf felt .klu ye sila komen sy ,nk follow..huhu.
eh ..korang ,sy ada jual felt rm2.50  dulu..tpi sekarang sy jual rm1.90.
gambar kt bawah tu pinjam cik google jp..^^
kalau korang nk order pm je..ha dn satu laggi..klu korang nk beli pe2 untuk krafter .just tell me ok..insyaalah klau boleh saya tolong..tu pun klu korang tatw nk beli di mna la ..



ini plak sizzix big shot machines..untuk  krafter je..nk order cakap..^^









my kraf ..order dari cust ..^^

hello and assalmualaikum..
hari ni saya nk upload sedikit gmbar kraft sy..
saya ada mngmbil tmphn membuat laptop case, hp case , hp strap ,kerongsang ,kotak pensel , tote bag , set bantal couple , bantl hiasan kereta , kotak tissue dan keychain nama .
di bawah ni ada sdikit gmbr yg d order dari my cust yg dpt sy upload .. 
nt saye letk bnyk lagi ok.. now tenet sesungguhnya memang slowly ...



rm6 /pcs


model terbaik..hha ..
saiz A4 rm 15.00
kabu + felt


rm15.00



domo keychain ..
rm1.00 /pcs


keychain nama
rm3.50


pensil case
rm10.00 


keychain nma with hp strap ..
rm3.50

done .. mlm ni nk upload yg len plak..
^^

kalau korang ada idea yg bernas untuk saya reka .. 
komen lah di bawah ok.. 
bantuan , idea dan komen anda sangat saya hargai ..

terima kasih ..





CONTEST : KENAPA KORANG BERBLOG

Contest : Kenapa korang berblog ?

hello and assalamualaikum..harini ira rasa teringin sangat
nak buat contest Kenapa korang berblog ? ira nak jemput korang
semua join contest ni.itupun kalau sudi ler.. hihi.
hadiah dia tak der la mahal sangat.seikhlas hati ..^^

oke jom follow step by step..syarat pun tak banyak aeh . mudah 
aje..:)



1. copy gambar contest ke dalam post korang..
2.follow blog nih. (WAJIB)
3.Tulis & jawab 3 soalan "KENAPA KORANG BERBLOG ? BAGAIMANA KORANG BUAT DUIT DENGAN BLOG ? SIAPAKAH IDOLA BLOGGER KORANG ?
4, tag 3 orang rakan blogger korang.
5. tinggalkan link korang di kotak komen bawah..
6.siap..:)

Mudah je kan ? pemenang akan di pilih berdasarkan jawapan yg sangat sangat ok sahaja..^^
hanya 3 orang pemenang sahaja akan mendapat jeng..jeng..jeng...:)

hadiah:.pillow nme cute, & keychain name sahaja .. x mahal janji boleh buat kenangan.betul x ? 

*  sekiranya cuma ada 10 orang SAHAJA yg join contest ni.contest di batalkan..maklum..

mula 4.10.2013 ..tamat 31.10.2013 ..

selamat mencuba..

1st G.A of Gangentry"

Assalamualaikum semua..


Objektif segmen ini :
1. meningkatkan kenalan blog selain dapat mengeratkan silaturrahim
2. dapat berkenalan dengan blogger-blogger baru & lama
3. dapat meningkatkan trafik/followers di blog


Syarat & Peraturan:
1. Follow blog dan fanpage sponsor
2. Buat entri bertajuk "1st G.A of Gangentry"
3. Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML entri.

 Follow blog Geng entry & Plus|Like Fan Page

Like fanpage sponsor :
                                                           


Join Group Blogger:

4. Publish dan tinggalkan link di ruang komen ya
5. Jika rajin anda patut pergi ke blog- blog rakan yang sertai segmen ini

Nak kurus dalam masa seminggu .. ??

sape sape rasa nak kurus ?sila angkat kaki anda..hehe..
oke..ira ada penyelesaiannye kalau korang betul betul nak kurus..
ape die ? wait ler...tengok gambar bawah nih ..


ha tudia..yang inilah penyelesaiaannye.felinna inch loss.
korang akan loss berapa kg pun lemak korang.janji rajin guna la..
before ni time mengandung,,pinggang ira 38 inch.lepas bersalin
tinggal 33 inch .. but now dah tinggal 29 inch u.............hihi..
ira sapu felina ni then ira bertungku .. so terbakar la lemak yg ada.tapi kalau korang malas nak tungku pown xpa.korang g beli plastik yg orang dok balut buahan2 dalam pasaraya tu.plastik yg lembut lembik tu.hehe..korang sapu inch loss.korang belit plastik tu kat perut korang ke,lengan ke ape ke.dalam 2 ,3 hari tengok perbezaannye..

tapi ingat.sebelum guna inch dulu pinggang ke , lengan ke.pastu nanti dah guna inch len tengok turun bape inch n kg ok .. ^^

selamat mencuba..:)

buat peng-request TUTO MAKEUP ! ^^

ASSALAMUALAIKUM..

tadi dah update satu entry ..ni nak update lagi satu pulak ..
tak salah pun kan ..hihi..
ramai yang minta ira buat tuto makeup..
tapi tak tau la macam mana nak buat .. sebenarnya korang nak 
request cara makeup macam mana ye ? cer cite sikit..
kalau korang nak cara funky , just tell me ok..
funky style,aidilfitri , holiday , cleopatra , atau apa je la.
korang cakap jek . jangan la request minta tuto makeup jek.
ira buntu taktau cara makeup camna sebenar yang korang nak tu.hehe

*pada akak2 dan adik2 yang request makeup sebelum ni.sorry tak dapat nak buat tuto lagi.ira masih dalam pantang lagi. tinggal 20 hari je lagi dah nak habis.nanti ira buat untuk korang ye.

** buat yang inbox ira tanya pasal tempahan makeup tu..sorry,tak ambik dah la dear buat masa sekarang.. sibuk dengan anak kejap..pasni insyaalah..

okelah .. sorry menyemak wall krang sekali lgi..bye2..^^

BARU DI GELAR MAMA & ABAH

Assalamualaikum,hai ..sekarang ira happy sangat sangat tau.
ira dan suami baru je di gelar mama dan abah.kiteorang dapat baby girl.
wow !macam sedang bermimpi je nih.hihi.
ramai kawan ira tanya ,"wey ! sakit tak beranak ? seronok tak ?
nak tahu sakit ke tak sila beranak ..hehe.
masa beranak tak sakit pun sebab ada suami dekat sebelah tolong bagi
semangat.tapi masa jahit yang paling sakit.macam dah serik pun ada tau.huhu

masa beranak , fikir dah serik nak beranak lagi..tapi bila dah beranak rasa nak ambik 
lagi sorang pulak .wakaka .. hihi. (gatai).
beranak memang best..tapi masa dalam pantang paling tak best !
bosan bagai  la wey .. asyik makan ikan haruan jek . OMG ! *_^

Apa pun ALHAMDULILLAH ira dan baby selamat ..
thanks ALLAH kerana kurniakan aku seorang cahaya mata yang cute sangat ..
PUTERI NURISSA WAQI'AH my princess ! ^_^

sorry la korang kalau ira menggangu masa korang semata mata baca post ira ni.
saja nak kongsi kegembiraan ..hehe ..bye ^^

jam tangan cute !

hello and assalamualaikum ..sekian lama x online .rindu pulak kat korang semua nih ..huhu
sebnarnya ira ada sesuatu nak tunjuk kat korang .
ira ada jual jam tangan yang sangat cute dan sesuai untuk semua yang gemar bergaya .
cantik cantik taw.

harganya berpatutan .. rm70 incluede postage !




ada 6 tali dan 5 ring di dalam kotak .
nak order pm me ! ^^



Excell 24 Hours Lipstik Germany Original

hai, sekian lama ira tak update blog nih ..
malam ni tetiba rajin pulak . hehe .
sebenarnya ira nak perkenalkan lipstik nih buat korang semua .
warnanya cantik cantik .. korang pasti tertarik punye ..
harga pun murah sangat ..^^


1 pcs rm25.00

KOD 0012
warna yang sangat cantik dan terang
mudah suai dgn bibir
tahan lama walau pun selepas makan
original
tidak melekit seperti lipstic waterproof lain

selalunye ia menjadi rebutan pelajar kolej . :)

ok .pepehal .. leave u comment ok .. bye ..:)


:: lipstik nih cantik jika makeup pertunangan atau perkahwinan.tahan lama .:)

GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2012 DAN AWAL 2013



kenangan/peristiwa 2012 yang tak dapat di lupakan ?

2012 adalah kenangan paling indah yang tak dapat saya lupakan .. bermula dari 24/2/2012 saya berkenalan dengan seorang lelaki di  padang sera ,dari situ saya dan dia mula menjadi couple .berbagai halangan kami tempuhi bersama.tapi alhamdulillah segala rintangan kami berjaya lalui bersama, selepas itu 31/5/2012 kami bertunang dan dengan izin allah dan restu kedua ibu bapa kami di ijabkabulkan pada 15/12/2012 .. akhirnya kini kami menjalani kehidupan sebagai suami isteri yang sah .. !
segala kenangan ini terjadi dalam tahun 2012.

harapan untuk 2013 ?

pada 18/1/2013 saya dan suami mendapat berita paling gembira kerana tak lama lagi saya bakal menjadi seorang ibu kerana usia kandungan saya kini sudah berusia 2 minggu ..semoga hubungan kami akan lebih bertambah bahagia dan kekal ke akhir hayat ..amin .. :)


TAG : LYSSA ,